Новина: Годишни стипендии за деца с изявени дарби в Търговище
(Категория: Образование)
Публикувано от tonipirin
петък 23 ноември 2012 - 11:02:47

Kметът на общината д-р Красимир Мирев отпусна стипендии на четирима ученици по Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Стипендия получава Светозар Диянов Стоянов от Първо СОУ, класиран на второ място – индивидуално, по тенис на маса в Ученически игри 2001-2012, възрастова група юноши 8-9 клас. Стипендията е в размер на 135 лв. месечно и се изплаща в срок от една година. Такава стипендия получават още: Мустафа Бехчетов Мустафов от Второ СОУ, класиран на първо място в раздел „Поезия” в Националния конкурс „Моите детски мечти” в София; Лидия Красимирова Йорданова, също от Второ СОУ, заела трето място в конкурса за есе „За хляба наш…”, проведен през април в Благоевград и Ангел Мирослав Ангелов от Второ СОУ с трето място в Десетата национална олимпиада по информационни технологии, състояла се в Монтана през май т.г.
С право на стипендия според Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби имат деца до 18 г. , заели индивидуално първо, второ или трето място на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание, включени в Програмата за деца с изявени дарби, приета за настоящата година с решение на МС.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.106 )