Новина: В Общински съвет – Търговище опозиция няма
(Категория: Политика)
Публикувано от T-news
вторник 04 декември 2012 - 09:13:41

С тези свои думи започна редовната си пресконференция лидерът на Защита в Търговище г – н Красимир Русев.

„Няма логика по една точка от дневния ред, която конкретизира изразходването на 3 600 000 лева от бюджета на община Търговище за почистване на общината и никой от общинските съветници дори да не зададе въпрос. То и без това кметът на община Търговище д – р Красимир Мирев и директорът на БКС г – н Галин Дачев не присъстваха на сесията” заяви Русев.

По останалите теми Русев запозна присъстващите журналисти със загубените от него две дела във Върховен административен съд във връзка с задвижени от него административни процедури за достъп на информация от община Търговище.

Областният председател на ОКС – Търговище и общински съветник от БСП в Общински съвет – Търговище г – н Йордан Ботунски беше следващата коментирана от Русев личност.

„Морално е г – н Ботунски да подаде оставка като общински съветник, след като има участие в десетина фирми, а освен това работата му в тях и в ОКС – Търговище го въвличат в конфликти на интереси. Пример за това е закупуване на пазара Сюрен, земята под него, както и казусът „Лиляк”. Лично аз очаквам решения потвърждаващи неговите конфликти на интереси” сподели г – н Русев.

Паркинг на мястото на бившият битак няма да има. Оказа се, че съгласно публикация в един от местните вестници собственикът г – н Хамди Илязов – областен председател на ДПС – Търговище и общински съветник в Общински съвет – Търговище обединява този парцел с друг, чийто предназначение е за търговски цели. Така целия обединен парцел става за търговски цели.

В краят на пресконференцията си г – н Русев рамкира и бъдещите планове около участието на патриотичните сили в България в единен патриотичен блок на предстоящите избори догодина.
Представители на targovishtenews.com направи опит да се свърже със всички засегнати лица и институции визирани от Русев.

Единственият, който си позволи да коментира засягащите го думи на Русев беше г – н Хамди Излязов. „Каквото и да се случи моята фирма ще изпълнява своят ангажимент да поддържа 50 паркоместа, дай Боже и повече ако бизнес климата в Търговище се подобри” заяви ИлязовНовина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.143 )