Новина: Мъж причини катастрофа и избяга
(Категория: Общество)
Публикувано от tonipirin
понеделник 10 декември 2012 - 11:19:32

Намериха виновника за катастрофата край Фисека, който причини пътно-транспортното произшествие и избяга от мястото, съобщават от полицията.

След проведени съвместни оперативно-издирвателни действия със служители на РУ “Полиция”-Шумен в РУ “Полиция”-Търговище е доведен 30-годишният Х.Х. от с. Средня, община Шумен. За не го е установено, че на 8.12.2012 г. около 22,20 ч до комплекс “Фисека”, е допуснал пътно-транспортно произшествие. Управляваният от него лек автомобил “Опел Тигра” с шуменска регистрация, собственост на 58-годишен мъж от гр. Разград, движещ се в посока гр. Търговище, е навлязъл в насрещната пътна лента и се е блъснал в правомерно движещия се в посока гр. Варна товарен автомобил “ДАФ” с търговищка регистрация с прикачено полуремарке, управляван от правоспособния водач Н.И., на 39 год., от с. Камбурово, община Омуртаг.Вследствие на катастрофата са причинени значителни материални щети и по двата автомобила. След произшествието водачът на лекия автомобил е напуснал мястото, изоставяйки автомобила си, без да изчака пристигането на компетентните органи.
Х.Х. е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. Установено е, че към момента същият е лишен от право да управлява МПС поради шофиране след употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 от НК.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.172 )