Новина: Представители на българската общност от румънския град Търговище гостуваха в Областна администрация
(Категория: Политика)
Публикувано от tonipirin
петък 02 ноември 2012 - 18:49:49

Днес заместник областните управители на Търговище Елка Станчева и Никола Найденов посрещнаха гости от побратимения румънски град Търговище. Целта на визитата бе опознавателна среща и поддържане на контакти с българската общност в северната ни съседка.

Те се срещнаха с Васил Костаки, председател на асоциация „Заедно” - българското дружество в румънския град Търговище и Тудор Ангел, съветник на депутата на българското малцинство Николае Миркович.
Гостите подариха на домакините си DVD филм „Хан Кубрат”, разказващ за откриването на паметник на Хан Кубрат в Украйна. Той е дело на Тудор Ангел. Музикалният фон във филма е от спектакъла „България през вековете” на ансамбъл „Българе”.
Тудор Ангел и Васил Костаки информираха заместник областните управители, че на 9 декември тази година са изборите за Народно събрание в Румъния. Предизборната надпревара там вече тече, като Николае Миркович отново се е кандидатирал за депутат на българското малцинство, което наброява над 3 000 души само в квартал „Матей Воевод” в румънския град Търговище.
В края на срещата домакините и гостите си обещаха да поддържат постоянни контакти.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.22 )