Новина: Заседаваха комисиите към Общински съвет – Търговище
(Категория: Политика)
Публикувано от paragraf22
вторник 18 декември 2012 - 22:46:41

Свои редовни заседания проведоха Комисията по общинска собственост,икономическа политика, финанси и Комисията по ТСУ и аграрна политика.
На заседанията на комисиите присъстваха тримата заместник – кметове на община Търговище г – н Дечев, г – н Станчев и г – жа Якубова, както и председателят на Общински съвет – Търговище г – жа Севим Али.
Бяха разгледани 14 докладни, касаещи разнородни въпроси, като в процеса на работа бяха обсъдени и две нови докладно касаещи икономически въпроси и промяна на маршрутното разписание от общинската транспортна схема.


Очакваната с интерес докладна за задълженията на фирма „Грийнфилд” не успя да въвлече съветниците в някаква дискусия и след подлагане на нейното гласуване с 5 гласа „ЗА” и 3 „ПРОТИВ” Комисията по финанси се произнесе положително за промяна в договорните задължения на фирмата.
Друг интересен казус беше обсъждането на инвестиционен интерес за преобретяването на 9 спирки в град Търговище в търговски обекти. Идеята на общинската администрация предизвика дискусии в Комисията по ТСУ, като съветниците зададоха много въпроси към администрацията.
Последната за 2012 г. сесия на Общински съвет – Търговище ще се проведе в четвъртък 20.12.2012г. от 15.00 ч. в зала „Христо Самсаров”.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.225 )