Новина: Общината със засилен контрол при очакван снеговалеж
(Категория: Общество)
Публикувано от tonipirin
понеделник 05 ноември 2012 - 13:15:06

От Община Търговище приканват гражданите, ръководителите на фирми и учреждения, с настъпването на зимния период да започнат да създават организация за почистване на снега и ледените висулки пред домовете, търговските обекти и администрациите съгласно разпоредбите на чл. 20 от раздел „Хигиена” на Наредбата за опазване на обществения ред.

От Община Търговище предупреждават, че ще бъде засилен контролът по спазване на Наредбата, а на нарушителите ще бъдат налагани санкции. Освен това се предвижда на публично място и в средствата за масова информация да бъдат изнасяни имената на добросъвестните и недобросъвестни граждани, които редовно спазват или неспазват чл. 20 на Наредбата за опазване на обществения ред. В тази връзка от утре, 6 ноември 2012 г., започват и регулярни срещи на общинското ръководство с управителите на етажна собственост в Търговище.
Припомняме, че според Наредбата за опазване на обществения ред, в тази част /чл. 20, ал.2/ глобите са от 20 до 100 лв. за физически лица и имуществена санкция от 100 до 500 лв. за юридически лица.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.34 )