Новина: ГЕРБ против студът в 2 училища
(Категория: Политика)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 10 януари 2013 - 17:27:21

Във връзка с твърдения за невъзможни условия за учебни часове ПП ГЕРБ – Търговище излезе с протестна декларация за лошите условия на които са подложени учениците в Езиковата гимназия и 4 основно училище в Търговище. Според местните „гербери” на настоящата сесия на Общински съвет трябва да се внесе и приеме докладна, която да разреши отпускането на средства за саниране на сградата.
Представител на targovishtenews.com се свърза с директорите на двете учебни заведения г – н Цанев и г – жа Сотирова, за да изясним настоящето положение. Оказа се, че днес специалисти от Регионална здравна инспекция в Търговище са установили, че днес температурата отговаря на изискуемата норма от 18 градуса. Според г – н Цанев системата на делегираните бюджети не позволява на едно училище самостоятелно да задели средства за подмяна на дограмата на цялата сграда, която е общинска собственост. 80 000 лева са много голяма сума за едно или дори 2 училища. Г – жа Бойка Сотирова директор на 4 основно училище сподели,че проблемът действителност съществува и че са запознали всички заинтересовани страни със възникналата ситуация. Около 900 лева струва отоплението на сградата в студен ден, сподели Сотирова.
Екипът на targovishtenews.com поема ангажимента да изложи и становището на представител на собственикът на сградата – община Търговище.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.346 )