Новина: Започна раздаването на хранителните помощи
(Категория: Общество)
Публикувано от tonipirin
вторник 06 ноември 2012 - 12:19:14

В община Търговище днес стартира раздаването на продуктите по втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”. Десетки наши съграждани се наредиха сутринта, за да изчакат своя ред за получаване на помощите.

Без да има суматоха и с необходимото разбиране от страна на нуждаещите се, служителите на Български червен кръст търпеливо подготвяха и раздаваха продуктите.
По думите им около 1 100 граждани на град Търговище трябва да се организират и да получат своите хранителни помощи до края на месеца. По отношение на единствения продукт-боб, който не фигурира в наличните, беше споделено, че това не притеснява хората и те с готовност ще се наредят не само за един продукт, но и за следващ транш. Всички на опашката изразиха благодарност не само към служителите на БЧК, натоварени с разпространението на помощите, но и към донорите.
По отношение на раздаването на продуктите за останалите общини в област Търговище, беше уточнено, че се изисква определено технологично време, но се очаква най – късно в началото на идната седмица да стартира и при тях.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.40 )