Новина: За двойният аршин
(Категория: Политика)
Публикувано от paragraf22
сряда 23 януари 2013 - 09:54:31

Големите европейски вестници тиражират като една от водещите си новини, че австрийската прокуратура е повдигнала обвинения за финансови престъпления и измами на Петер Хохегер и екипа му. През 2006 г. пиар компанията на Хохегер подписва договор с Телеком-Австрия за лъскане на имиджа й в размер на 1 млн. евро. Парите обаче се оказва, че постъпват в партийна каса.
Същият вариант със същата фирма на Хохегер беше разигран и в България и правителството на Сергей Станишев. Австриецът прибла близо 3 млн. лева, за да хвали тройната коалиция, но се оказва, че една голяма част от тях се връщат в джоба на приятелката на Станишев Моника и на съветника му Росен Карадимов.

Шест месеца НС заседава комисия,наречена” Хохегер”, тя разкри злоупотребите с държавни пари, но и до днес материалите стоят в парламента и срещу Моника и Карадимов не е започнало разследване. На всичко отгоре се оказа, че приятелката на Станишев, която му роди и дете и сега продължава да пиарства в няколко министерства на Бойко Борисов.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.436 )