Новина: Криминални новини
(Категория: Култура и изкуство)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 03 август 2017 - 13:13:10

На 2.08.2017 г. в РУ-Търговище след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че 42-годишната Ф.Х. от с. Дралфа, община Търговище, за времето от 1.05.2017 г. до 31.07.2017 г. е извършила кражба на различни движими вещи и на лек автомобил „Рейндж Роувър“ с бургаска регистрация от къща в с. Кръшно, община Търговище – собственост на гражданин на Франция. Впоследствие автомобилът е бил продаден за части. Ф. Х. е задържана в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Образувани са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово. На 2.08.2017 г. около 23 ч в с. Крепча, община Опака, неправоспособният водач И.М., на 18 год., от с. Люблен, община Опака, управлявал по ул. „Хан Аспарух“ мотопед „Huan yu si – E.R.G.Y.” с неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред. На 2.08.2017 г. в с. Крепча, община Опака, неправоспособният водач А.С., на 17 год., също от с. Люблен, община Опака, управлявал мотопед „Аprilia Spaa” с неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред.

Нa 2.08.2017 г. около 10 ч в община Търговище – на първокласен път I-4/София-Варна/, км 237, правоспособният водач Д.Д., на 51 год., от гр. Попово, управлявайки собствения си лек автомобил „Опел Фронтера“ с търговищка регистрация в посока гр. София-гр. Варна, на прав участък от пътя е изгубил контрол над управлението на автомобила, вследствие на което е настъпило пътно-транспортно произшествие с материални щети. В резултат на инцидента водачът на автомобила е откаран в МБАЛ-Търговище за преглед, където е настанен за лечение и наблюдение със съмнение за фрактура на гръден прешлен, без опасност за живота му. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

На 2.08.2017 г. служители на РС „ПБЗН“-Омуртаг са реагирали на получен на тел.112 в 17,37 ч сигнал за възникнал пожар вследствие на небрежност при боравене с открит огън в сухи треви в землището на с. Голямо Църквище, община Омуртаг. Пожарът е погасен без преки материални загуби. От РД „ПБЗН“-Търговище напомнят на гражданите да бъдат изключително внимателни при палене на огън на открито, да го наблюдават постоянно и в никакъв случай да не напускат мястото, ако не са убедени, че са загасили огъня надеждно. Рискът от пожари през настоящия пожароопасен сезон е увеличен предвид много високите температури на въздуха, които в комбинация с вятър способстват за бързото разрастване на огнището на пожара и за евентуално обхващане на съседни сгради или площи.


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4535 )