Новина: Тринадесет годишна търговищенка донесе Гран При от песенен конкурс в Унгария
(Категория: Култура и изкуство)
Публикувано от paragraf22
сряда 30 август 2017 - 21:00:27

От 25 до 27 август в Шиофок, Унгария се проведе XIV Международен певчески конкурс за деца и младежи „ Golden sunshine”. Вокалната надпревара се организира от Центъра за образование и култура гр.Шиофок, с медийната подкрепа на Csele TV и Радио Балатон.
Над 100 изпълнители от 6 до 18 + годишна възраст , от Босна и Херцеговина, Австрия, Унгария, Чехия, Словения, Словакия, Румъния, България са представили своите гласови възможности и артистичност в тридневната надпревара в областта на популярната и забавната песен.
Единствената участничка от България бе 13 годишната Елеонора Димитрова, възпитаничка на музикална школа „New Voices” гр. Търговище с вокален педагог Десислава Станкова. Ели се занимава от осем години с поп пеене и многократно е представяла Търговище в редица ТВ формати, национални и международни конкурси. Надпреварата в Унгария сбъдна желанието на седмокласничката да спечели първото си Гран При и да представи изцяло подновеният си репертоар на кораба „ Сейнт Миклош“ на езерото Балатон. Пените „Сама“ от новият албум на Маргарита Хранова и кавъра на песента "I have nothing от репертоара на Уитни Хюстън, силно впечетлиха петчленното международно жури с председател сръбският композито Йован Адамов.Наградата на Ели включва купа, грамота и покана за участие през 2018 година в престижен конкурс, в Словения. А ето и вълненията на самата изпълнителка:
„Радвам се, че се представих добре, спечелих Гран При за града си и България. Всички, които ме познават се гордеят с мен. Посеtих родния град на унгарския композитор Имре Калман.В Шиофок усмивката не слизаше от лицето ми, семейството ми ме подкрепяше през цялото време, опознахме забележителностите в Шиофок и плажувахме на брега на езерото Балатон.Имам много нови приятели, които са чудесни изпълнители.“
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4559 )