Новина: Криминални новини от уикенда
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
понеделник 06 август 2018 - 15:31:16

По време на проведена от 3 до 4.08.2018 г. на територията, обслужвана от ОД МВР-Търговище, специализирана полицейска операция за установяване и пресичане на нерегламентиран обществен и международен превоз на пътници, е установен водач, който извършва такъв превоз с микробус „Мерцедес“ с търговищка регистрация, като автомобилът не е включен в списъка на пътните превозни средства, които притежават лиценз за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България. Проверката е извършена на първокласен път I-4/София-Варна/, в близост до изхода от гр. Търговище в посока гр. Омуртаг. На водача му е съставен акт за установяване на административно наказание по Закона за автомобилните превози от служители на областен отдел „Автомобилна администрация“-Търговище. Наложена е принудителна административна мярка спрямо пътното превозно средство – спиране от движение за срок от 6 месеца, по споменатия закон и наредба към него. В хода на операцията, в която са участвали служители на областната дирекция, на РУ-Търговище, на областен отдел „Автомобилна администрация“ и на Комисията за защита на потребителите, са проверени 32 автомобила и 86 лица.

Образувани са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. На 3.08.2018 г. около 11,30 ч в с. Врани кон при извършена полицейска проверка е установено, че неправоспособният водач Ю.А., на 58 год., от с. Топузево, община Сливен, управлявал мотоциклет „Восход ЗМ“ с неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред. На същата дата около 21 ч при извършена полицейска проверка в с. Горна Хубавка, община Омуртаг, е установено, че неправоспособният водач А.Х., на 28 год., от същото село, управлява по ул. „Омуртаг“ АТВ„Джиангсу-250“ с неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 345, ал.1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. На 3.08.2018 г. около 10,30 ч при извършена полицейска проверка в с. Врани кон, община Омуртаг, е установено, че неправоспособният водач М.М., на 45 год., от с. Соколарци, община Котел, управлява по ул. „Камчия“ мотоциклет „ИЖ“ с неустановена собственост, като си служи с контролни знаци/регистрационни табели/, издадени за друго МПС – мотоциклет „МЗ-250“.

На 4.08.2018 г. в РУ-Търговище е доведена 30-годишната К.К. от с. Лиляк, община Търговище, за която е установено, че на същия ден около 11,10 ч е извършила кражба на различни по вид артикули на стойност около 58 лв. от магазин на хранителна верига в района на кооперативния пазар в гр. Търговище. По случая се извършва проверка.

За времето от 23,30 ч на 2.08.2018 г. до 8 ч на 3.08.2018 г. в с . Голямо Градище, община Опака, неизвестен извършител е извършил кражба на два мотопеда –„Kymko“ и „Yamaha” , които са били паркирани на улица пред къща в селото. И двата мотопеда са били в неизправност. Те са собственост на 45-годишен гражданин на Република Турция, който е с настоящ адрес в с. Г. Градище. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

За времето от 13 ч до 17 ч на 5.08.2018 г. в гр. Търговище неизвестен извършител чрез използване на твърд остър предмет е повредил от двете страни и задния капак на лек автомобил „Аudi Q 7“, който е бил паркиран на улица в града. Автомобилът е собственост на 50-годишна жена от гр. Търговище. По случая се извършва проверка по чл. 216 от Наказателния кодекс.

На 4.08.2018 г. около 05,00 ч в РУ-Омуртаг е получен сигнал, че на първокласен път I-4/София-Варна/ - на км 205+000 – след отбивката за гр. Омуртаг, на прав пътен участък правоспособният водач Н.Н., на 71 год., от гр. София, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация в посока София-Варна и движейки се с несъобразени с пътните условия скорост и дистанция, се е блъснал в задната част на аварирал товарен автомобил „Волво“ с варненска регистрация-фирмена собственост, с прикачено полуремарке, управляван от правоспособния водач Ж.С., на 37 год., от гр. Варна. В резултат на пътния инцидент пътувала в лекия автомобил 64-годишна жена от гр. София е приета за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на подбедрица и контузна рана на главата, без опасност за живота й. На двамата водачи са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. Взети са им и проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4638 )