Новина: Как премина обиколката на Борисов в Търговище и региона
(Категория: Политика)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 16 август 2018 - 13:22:54

Топъл августовски ден. Товарим се "любителите на епистоларното слово" в микробуса на общината и поемаме към обект 1. До нас са големците от ГЕРБ - кмета, областния управител, депутатката от ГЕРБ, секретаря на общината....облечени, нагласени, "хубави"....все пак ще идва Щефа.

Пътуваме и пристигаме в т.1 - откриването на строежа на магистралата от Белокопитово до Буховци. Вече е станало топло.....наредили са се областни управители, кметове, депутати и други "добри хора"....

Идва Влади Горанов...небрежен със дънки и ризка......пали пура, пиейки кафенце от картонена чаша. Усвоил е очевидно табиетите на Шефа.

Брoя на журналята е огромен, очевидно в топлите дни на август "първите копки" са най - интересни. Па после ще ги нахранят, ще ги напоят и още нещо.......

Идва и Борисов, събрал тен, махнал е сакото....очевидно му е топло. Намества се директно под шатрата на сянка, очевидно му е горещо на човека.

Варненският владика си изпълнява ритуала човека, казва си словото изпълнено с мъдрост. Премиерът си казва неговите "запазени слова"......как този мандат ще работи за Северна България и т н.

Регионалният министър пък си казва неговото и толкоз.

"Керванът" с лампичките тръгва към Търговище. Пътуваме по шосето, което ще изпълнява функциите си още някоя друга година. В Търговище настъпва малко суматоха. Премиерът лично кара едната джипка и решава да се "помота" из града. Оказва се, че някой му е подсказал, че предстои откриването на ремонтираната детска градина в квартал Запад 2. Само дето никой не се сетил от местните му "хубавци" да кара след него. Влязъл човека в двора на градината, огледал го па махнал с ръка. Хубаво е.

След това посети ремонтиращото се Първо основно училище и ремонтиращата се тренировъчна зала. Хубаво всичко, хората работещи в бившата полиция се усмихват.

Толкоз.........

Накрая кмета бил казал колко чудесен град за живеене е Търговище.

Оркестъра изсвири туш и Бойко се "метна" в джипката"

А иначе Търговски регистър, къщата с мацето в Барса, мигрантите дето ще ни ги връща фрау Меркел и други "неудобни" нещица.....май за тях никой не се сети....


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4649 )