Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 16 август 2018 - 13:28:59

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 345, ал 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.На 15.08.2018 г. около 21,05 ч при извършена полицейска проверка в с. Вардун, община Търговище, е установено, че неправоспособен 17-годишен младеж от селото управлявал по ул. „Христо Ботев“ мотопед „Baotian”, който не е регистриран по надлежния ред.

На 15.08.2018 г. около 9,30 ч в РУ-Попово е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път III-2002, км 27+057 – между селата Захари Стояново, община Попово, и Костанденец, община Цар Калоян, област Разград. Правоспособният водач А.Х., на 55 год., от с. Захари Стояново, управлявайки лек автомобил „Алфа Ромео“ с търговищка регистрация, на хоризонтална лява крива е изгубил контрол над управлението му, в резултат на което автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение и с предната си част се е блъснал в предната лява част на движещия се в посока село Захари Стояново товарен автомобил „МАН“ със софийска регистрация с прикачено ремарке – фирмена собственост, управляван от правоспособния водач И.Н., на 58 год., от гр. Своге. Вследствие на пътния инцидент водачът на лекия автомобил е настанен в МБАЛ-Разград с комоцио, а пътуваща на предна дясна седалка на същия автомобил 34-годишна жена е настанена за лечение в същата болница с фрактура на ребро. Няма опасност за живота на пострадалите. На двамата водачи са взети проби на надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

На 15.08.2018 г. около 17,58 ч в гр. Търговище – на паркинг пред магазин от търговска верига, правоспособният водач Й.Й., на 63 год., от гр. Търговище, управлявайки лек автомобил“БМВ“ с търговищка регистрация, движейки се в дясна лента до парко места, е блъснал с дясната част на предната броня на автомобила приближаващ се от дясно велосипедист – 9-годишно момиче от гр. Търговище. В резултат на пътния инцидент детето е настанено за лечение в ортопедично отделение на МБАЛ-Търговище със счупено бедро, без опасност за живота му. На водача е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4650 )