Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 07 февруари 2019 - 11:31:46

Млада жена, притежаваща два вида наркотични вещества, е установена и задържана в РУ-Търговище. В хода на проведена на 6.02.2019 г. на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, при извършена около 22,15 ч на бул. „Н. Маринов“ полицейска проверка на 26-годишна жена от с. Руец, община Търговище, е установено, че същата държи у себе си 2,02 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, и 5,2 грама бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Жената е задържана в РУ-Търговище за рок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същата е известна на полицията с извършени от нея кражби. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Извършител на две измами в гр. Търговище е установен от криминалисти на РУ-Търговище. На 20.09.2019 г. след проведени оперативно-издирвателни действия в управлението е доведен 54-годишен мъж от гр. Левски, за когото е установено, че през есента на 2018 г. е извършител на две измами в района на кооперативния пазар в гр. Търговище. На 20.09.2018 г.под предлог за доставка на евтино месо той е въвел в заблуждение 37-годишна жена от с. Миладиновци, община Търговище, и е отнел от владението й сумата от 65 лв. На същия ден той е въвел в заблуждение, използвайки същия предлог, и 41-годишна жена от гр. Търговище, като й е отнел сумата от 30 лв. Извършителят на измамите е известен на полицията с извършени от него предишни идентични престъпления, осъждан.
По случаите е образувано досъдебно производство по чл. 211, ал. 1 във вр. с чл. 209, ал. 1, във вр. с чл. 29, ал. 1, букви „а“ и „б“от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

На 6.02.2019 г. в РУ-Омуртаг е получен сигнал, че за времето от 1.02.2019 г. до 11 ч на 6.02.2019 г. неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в къща в с. Величка, община Омуртаг, и е извършил кражба на два LCD телевизора, два часовника, четири чифта слънчеви очила и два чифта мъжки маратонки. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 04,18 ч на 7.02.2019 г. сигнал за възникнал пожар в къща в с. Руец, община Търговище - собственост на 81-годишна жена от селото. Пожарът е погасен от екип служители с един противопожарен автомобил, като за гасенето му са използвани 1600 л вода. В резултат на инцидента са унищожени телевизор, готварска печка, кафе-машина, домакинско имущество, и са опушени 50 кв м стени. Вероятната причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителен уред. При инцидента собственичката на къщата е вдишала отделящи се при горенето газове. Същата е откарана в болница, където е прегледана и оставена за наблюдение и лечение, без опасност за живота й.

Екип служители на същата служба са погасили без преки материални загуби и пожар, възникнал в коминно тяло на апартамент в жилищен блок на ул. „Братя Миладинови“ в гр. Търговище. Инцидентът е предизвикан от неправилно ползване на отоплителен уред.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4703 )