Новина: Заседание на Комисията по култура към Общински съвет - Търговище
(Категория: Политика)
Публикувано от paragraf22
понеделник 28 януари 2013 - 21:24:28

На 28 януари се проведе редовното заседание на Комисията по култура, културно – историческо наследство и вероизповедание към Общински съвет – Търговище. На заседанието присъстваха 4 от общо 6 – те нейни членове, което легитимираше заседанието на комисията.
На заседанието присъстваха кметът на община Търговище Красимир Мирев, заместник – кметовете на общината Диян Дечев, Свилен Василев и Емине Якубова.
Във връзка с темата, която щеше да бъде обсъдена на заседанието бяха поканени директори на учебни заведения от системата на средното образование в община Търговище, както и ръководители на звена за упражняване на извънкласни дейности.
Основната тема на Комисията беше Наредбата за условията за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от община Търговище.


Оказа се, че за разлика от много други общини в България на територията на Търговище този казус не е регламентиран. Именно предложението за решаване на този казус даде тон за дискусия в която взеха дейно участие всички присъстващи.
Оказа се, че темата е достатъчно сложна и има много проблеми, които се задълбочиха в процесът на обсъждане. Единственото сигурно е, че Общината има възможност за 10 000 лева с които да бъдат стимулиране децата от община Търговище, постигнали високи резултати в областите наука, изкуство и спорт.
Кметът Мирев призова всички присъстващи да са наясно, че Наредбата, която ще бъде приета няма да е работеща напълно, но като всяко ново нещо тепърва ще има развитие.
Предстои на сесията която ще се проведе на 31 януари и основните политически сили да демонстрират своето отношение към казусът.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.479 )