Новина: Отбелязаха празника на Търговище
(Категория: Общество)
Публикувано от paragraf22
вторник 14 май 2019 - 21:02:27

С ритуал за издигане на знамената и тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията по случай официалния празник на Търговище – 14 май.

Гости на града ни по случай празника са и представители на два от побратимените ни градове – Котбус, Германия и Търговище, Румъния.
В тържественото си слово по време на заседанието на Общинския съвет кметът заяви, че мотото на Европейския съюз „Обединени в многообразието” е водещо за днешния ден на Търговище.

„Настоящото обединява желанието на всички нас, с различни лични ценности и амбиции, политически убеждения, етническа и религиозна принадлежност, да градим и утвърждаваме устойчивото развитие на града, селата, общината, на страната ни. Да се справяме с предизвикателствата, да анализираме и прогнозираме процесите, за да сме адекватни на времето и неговите изисквания. Заедно, в диалог, трябва да търсим иновативни решения, които да ни осигурят постигане на желаната визия за всеки от нас, за общината и страната ни“, каза градоначалника.

На тържественото заседание кметът кметът връчи отличието за почетен гражданин на ставрофорен иконом Славчо Проданов.
„Всички Вие, които през годините ми помагахте, бяхте камертона, който ми даваше верния тон в моето служение“, заяви отец Славчо Проданов.
Честванията за Деня на Търговище продължават тази вечер, с концертна програма на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и Любо Киров от 19.00 ч. на сцена „Борово око“.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4880 )