Новина: Започна почистването на листата от градските улици
(Категория: Общество)
Публикувано от tonipirin
сряда 07 ноември 2012 - 15:49:42

Засилено почистване на листната маса от градските улици започна днес в Търговище. Пред журналисти и в присъствието на заместник-кмета Стоян Станчев бяха показани възможностите на част от техниката, ангажирана в почистването. Тук са включени общо 7 машини на общинска фирма БКС, като две от тях са сметосъбиращи – това са мотометачката „Мерцедес” и големият, 14 - кубиков „Ман”. В борбата с нападалите листа в Търговище участват общо 92 работници, 50 от които са по проект „Нов избор”. Останалите са от БКС. Изготвени са и предварителни седмични графици за хигиенизиране. Средно на ден събират по 174 куб. м. листа.


„Целта ни е да създадем едно активно и ежедневно събиране на тревната маса, без тя да се разпилява. И да почистим дъждопреливните шахти преди падането на снега, защото голяма част поради естествените процеси отново са пълни и ще възпрепятстват нормалното оттичане” – каза заместник-кметът Станчев. Той поясни, че тази година почистването на шахтите ще извърши общинското предприятие „Флора”, след приключване на кърпежните работи по улиците. Проблематичните места са картотекирани. Те са 30 на брой.
Обърнато бе внимание и върху това, че в почистването на нападалите листа пред блоковете и офисите, ще се разчита на инициативността на гражданите и и ръководителите по места.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.49 )