Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
понеделник 24 юни 2019 - 11:39:16

На 21.06.2019 г. на територията на община Търговище е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с акцизни стоки. В хода й при извършена в склад на фирма в гр. Търговище – собственост на 60-годишна жена от същия град, полицейска проверка е установено, че същата държи с цел разпространение 600 л високоградусов спиртен алкохол в пластмасови туби, необлепен с акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. Назначена е химическа експертиза за установяване вида на иззетия алкохол.
По време на операцията са проверени 5 обекта, 27 лица и 14 МПС.

На 22.06.2019 г. около 15,45 ч при извършена в гр. Търговище полицейска проверка е установено, че неправоспособен 66-годишен мъж от гр. Търговище управлявал по бул. „Цар Освободител“ собствения си лек автомобил „Опел Астра“, който не е регистриран по надлежния ред и е без поставени регистрационни табели на определените за това места. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

На 23.06.2019 г. служители на РСПБЗН-Омуртаг са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви в землището на с. Черни бряг, община Антоново. Пожарът, който е бил предизвикан от небрежност при боравене с огън на открито, е погасен без преки материални загуби. На 22.06.2019 г. служители от дежурния екип на РСПБЗН-Търговище са оказали съдействие за почистване на пътното платно нa преминаващия през с. Бистра, община Търговище, участък от път II-49 /Търговище-Разград/, от натрупани по него кални наноси и паднали клони вследствие на проливни валежи от дъжд и на вятър, които са затруднявали движението на МПС.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4919 )