Новина: МВР ще отбележи празника си със много събития
(Категория: Общество)
Публикувано от paragraf22
сряда 03 юли 2019 - 13:29:02

Програмата ще бъде открита с тържествена церемония с издигане на знамената на Република България и на Европейския съюз, която започва в 9,30 ч на 4.07.2018 г. пред официалния вход на сградата на ОД МВР-Търговище. Гостите на тържеството ще имат възможност да видят част от използваната от полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения техника, в това число – и новите автомобили, с които бе обогатен автопаркът на дирекцията през месеците май и юни т. г. Служители на РУ-Попово ще демонстрират различни техники от полицейската лична защита.
Непосредствено след това на покритото стрелбище в сградата на ОДМВР – Търговище ще започне традиционният турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет за представители на местното самоуправление, съдебната система и медиите. Участниците ще имат право на 3 пробни и 5 зачетни изстрела по мишена N 4/гръдна/ от разстояние 25 м. След приключването му стартира състезанието по стрелба с боен пистолет между отбори на различни структурни звена на областната дирекция, както и на РД ПБЗН-Търговище. Класирането ще бъде отборно и индивидуално(мъже и жени).
В 10,30 ч на стадион „Димитър Бурков“ в Търговище ще прозвучи началния съдийски сигнал на приятелската футболна среща между отборите на ОД МВР-Търговище и на РД ПБЗН-Търговище. Те ще играят на големи врати в две полувремена от по 30 мин. Паралелно пред централния вход на стадиона започва състезанието между полицейски служители по майсторско управление на автомобил – за мъже и за жени. При мъжете ще има и отборно класиране.
Отбори на ОД МВР-Търговище и на РД ПБЗН-Търговище ще се срещнат помежду си в още една приятелска среща – по волейбол. Тя ще започне в 11 ч в спортна зала „Дечо Стефанов“ в областния град. След края й в същата зала ще бъдат обявени резултатите от състезателните дисциплини – „Стрелба с боен пистолет“ и „Майсторско управление на МПС“, и ще бъдат наградени победителите и техните подгласници.
От 17 ч в конферентната зала на ОД МВР-Търговище започва празничния концерт за служителите послучай професионалния им празник и 140 години от създаването на МВР. В него ще вземат участие състави на Центъра за младежки дейности и инициативи в града. Поканени са и много бивши служители на областната структура.

От ръководството на областната дирекция канят всички служители на МВР, техните семейства, медиите и гражданите да се присъединят към честванията на празника.


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4931 )