Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
сряда 03 юли 2019 - 13:30:50

Притежание на цигари, необлепени с акцизен бандерол, от мъж в гр. Омуртаг е установено в хода на проведена на 2.07.2019 г. на територията на града специализирана полицейска операция за противодействие на държането и разпространението на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон. При извършена около 07,15 ч полицейска проверка в частен дом в гр. Омуртаг, стопанисван от 59-годишен мъж,е установено, че същият държи 1240 къса цигари от две марки, необлепени с акцизен бандерол. По случая в РУ-Омуртаг се извършва проверка по чл. 234 от Наказателния кодекс.
В хода на акцията са проверени 5 търговски обекта, 14 физически лица и един частен дом.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. На 2.07.2019 г. при извършена полицейска проверка в с. Веренци, община Омуртаг, е установено, че 31-годишен правоспособен водач от същото село управлява по ул. „Осъм“ собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,31 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

За времето от 11,30 до 12,30 ч на 2.07.2019 г. в здравната служба на с. Буйново, община Търговище, неизвестен извършител е извършил кражба на мобилен телефон – собственост на 79-годишна жена от селото. След проведени оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 13-годишна малолетно момиче от с. Буйново. В РУ-Търговище се извършва проверка по случая, резултатите от която ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Търговище.

Служители от дежурния екип на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал от жена от с. Буховци, община Търговище, за паднало в шахта в двора на дома й яре, и са извадили животното оттам невредимо с помощта на въже.

Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4933 )