Новина: Криминален бюлетин от уикенда
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
понеделник 05 август 2019 - 11:20:02

В РУ-Търговище е задържан мъж за притежание на марихуана. На 3.08.2019 г. около 13 ч при извършена в кв. „Запад“ на гр. Търговище полицейска проверка на 33-годишен мъж е установено, че същият държи у себе си 3,81 грама зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. Той е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Извършител на кражба на мобилен телефон е установен в РУ-Търговище. На 1.08.2019 г. в РУ-Търговище е получен сигнал, че на същия ден за времето от 13 до 14,30 ч неизвестен извършител е извършил кражба на мобилен телефон – собственост на 39-годишна жена от гр. Търговище, който бил оставен без надзор в магазин в града. След проведени в управлението оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 61-годишна жена от гр. Търговище. По случая се извършва проверка.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен на 4.08.2019 г. в 19,05 ч сигнал за възникнал пожар в пералня в жилище в кв. „Въбел“ на гр. Търговище. В резултат на инцидента електроуредът е унищожен. Вероятната причина за възникването му е късо съединение в пералната машина. Предотвратено е преминаването на огъня към други помещения в къщата.
Служители на службите РСПБЗН в областта са реагирали на получени различни сигнали за необходимост от оказване на съдействие за преодоляване последствията от силния вятър и разразила се буря на 3.08.2019 г. Служители на РСПБЗН-Търговище са отстранили паднали на пътното платно и затрудняващи движението на МПС дървета в кв. „Бряг“ на гр. Търговище и в землището на с. Миладиновци, община Търговище“. Те са отстранили и паднало при бурята дърво в двора на Дневния център за възрастни хора на ул.“Кап. Данаджиев“ в гр. Търговище. Техни колеги от дежурния екип на РСПБЗН-Попово също са отстранили паднали на пътя и пречещи на движението на МПС дървета съответно: на ул. „Панайот Хитов“ в гр. Попово, на път II-51 – между селата Светлен и Голямо Ново, и на пътя между селата Еленово и Дриново. Служители на РСПБЗН-Омуртаг са реагирали на получен на същия ден сигнал за паднало вследствие бурята дърво на път II-48/Котел-Омуртаг/, и своевременно са отстранили и нарязали дървото.

На 2.08.2019 г. служители на РСПБЗН-Търговище са погасили без преки материални загуби пожар, възникнал в метален контейнер за смет на ул. „Сива“ в града в резултат на небрежност при боравене с огън на открито.


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4934 )