Новина: Криминални новини от уикенда
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
понеделник 12 август 2019 - 14:20:42

В РУ-Търговище е установен и задържан извършител на хулигански действия. На 11.08.2019 г. около 14 ч на басейн в гр. Търговище 20-годишен мъж от гр. Търговище, известен на полицията, по хулигански подбуди е нанесъл телесна повреда на друг 20-годишен мъж от гр. Велики Преслав. Пострадалият е прегледан в МБАЛ-Търговище и освободен за домашно лечение, без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 по описа на РУ-Търговище.

Образувано е досъдебно производство по чл. 234в oт Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище/за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа/. На 9.08.2019 г. при извършена около 9 ч в гр. Търговище съвместна проверка на служители на електроразпределително дружество и на РУ-Търговище е установено неправомерно включване към мрежата, осъществено в имот на 65-годишен мъж от същия град, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. При извършена на 10.08.2019 г. около 00,15 ч полицейска проверка на път I-4/София-Варна/ в гр. Търговище- до кръстовището с ул. Цар Освободител“ е установено, че неправоспособен 36-годишен водач от с. Пороище, община Разград, управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация – собственост на мъж от гр. Шумен, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,80 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

Образувани са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. При извършена на 9.08.2019 г. около 14 ч полицейска проверка в с. Подгорица, община Търговище, е установено, че неправоспособен 22-годишен водач от с. Подгорица, община Търговище, управлява по ул. „Гердиме“ мотопед с неустановена собственост, марка, модел и номер на рама, като моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред и е без регистрационни табели, поставени на определените за това места. При извършена на същия ден около 17,55 ч полицейска проверка в с. Голямо Соколово, община Търговище, е установено, че 25-годишна жена от селото - неправоспособен водач, управлява по ул. „Омуртаг“ лек автомобил „Фолксваген Пасат“ - собственост на мъж от същото село, като моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред и безрегистрационни табели, поставени на определените за това места.

Жена от поповско село е с фрактура след пътен инцидент. На 11.08.2019 г. около 18,25 ч в община Попово на път IV-20109 – от с. Ломци до с. Еленово, правоспособен 40-годишен водач от с. Тръстика, община Попово, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация – собственост на мъж от с. Загориче, област Шумен, при движение по прав пътен участък е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в правомерно движещ се лек автомобил „Фолксваген Венто“ с разградска регистрация, управляван от правоспособен 23-годишен водач от с. Благоево, област Разград. В резултат возеща се на предна дясна седалка в лекия автомобил „Фолксваген Голф“ 30-годишна жена от с. Ломци, община Попово, е получила фрактура на бедрена кост. Служители на РСПБЗН-Попово са съдействали за изваждането й от автомобила с помощта на специализирана техника. Откарана е в МБАЛ-Търговище, където е настанена за лечение без опасност за живота й. На водачите на двата автомобила са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

За времето от 20 1 на 10.08.2019 г. до 01,00 ч на 11.08.2019 г. неизвестен извършител е отнел противозаконно от дома на 25-годишен мъж в с. Дралфа, община Търговище, мотопед „ Хонда Дио АФ 18“ с разградска регистрация – собственост на 40-годишен мъж от с. Раковски, община Разград. Мотопедът е бил паркиран пред входната врата на къщата на собственика. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 346 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

За горепосочения период от време служители на РСПБЗН-Търговище са погасили без преки материални загуби два пожара, възникнали в сухи треви вследствие небрежност при боравене с огън на открито - в землището на с. Руец, община Търговище, и в близост до пътя от гр. Търговище до квартал „Бряг“.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4940 )