Новина: Започва прием на документи за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в община Търговище
(Категория: Здравеопазване)
Публикувано от paragraf22
вторник 03 септември 2019 - 09:27:28

Започва вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, жители на община Търговище. Заявленията за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище до 30 септември.
Съгласно Правилника, уреждащ дейността на Общинския фонд „ин витро“, всяка от одобрените двойки ще получи до 2 500 лв. за изследвания и процедури. Ако кандидатите са повече от предвидените средства, с предимство са тези, които не са ползвали държавно подпомагане или финансиране от Общината.
Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатурите ще излезе с решение в началото на месец октомври 2019 г.
9 семейства или лица, живеещи на семейни начала, бяха одобрени за финансиране от Общинския фонд след първия за годината прием на документи, обявен през март. 10 пък са вече родените деца и чрез съдействието на Общинския фонд от създаването му през 2012 г. досега.
35 000 лв. пък е годишният бюджет на Общинския фонд за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми. Това е с 5 000 лв. повече в сравнение с предходната 2018 г. Тогава бяха подпомогнати общо 15 двойки.
Списък с всички необходими документи и условията за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/index.php?nav=304
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4959 )