Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
понеделник 30 септември 2019 - 10:43:12

Два случая на нерегламентирано използване на известни търговски марки са установени в хода на проведена на 27.09.2019 г. в гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с интелектуалната собственост. При извършена около 10 ч на 27.09.2019 г. на пазара за промишлени стоки в гр. Търговище полицейска проверка е установено, че 59-годишен мъж от гр. Варна държи и предлага за продажба 56 чифта маратонки, различни по вид, цвят и размер, които са имитация на различни търговски марки, без да притежава съгласието на притежателя на изключителното право за това. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б от Наказателния кодекс. При извършена около 9,30 ч на същия пазар полицейска проверка е установено, че 38-годишен мъж от гр. Русе държи и предлага за търговска дейност трион, ъглошлайф и винтоверт – имитации на известни търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право. По случая в РУ-Търговище се извършва проверка.
Вещите са иззети по надлежния ред.
По време на операцията са проверени 4 обекта, 21 лица и 19 МПС.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 345, ал.2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. При извършена на 27.09.2019 г. в с. Илийно, община Омуртаг, полицейска проверка е установено, че неправоспособен 41-годишен водач от същото село управлява по ул. „Бузлуджа“ мотопед „Хонда“ с неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред.

За времето от 22 ч на 28.09.2019 г. до 12 ч на 29.09.2019 г. в гр. Търговище неизвестен извършител е извършил кражба на паркиран на паркинг до жилищен блок в кв. „Запад“ лек автомобил „Нисан Кашкай“ със софийска регистрация, взет на лизинг и ползван от 37-годишен мъж от гр. София. Автомобилът има сключена застраховка „Автокаско“. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Значителни материални щети е причинил пожар, възникнал oколо 02,30 ч на 30.09.2019 г. в селскостопанска постройка в с. Овчарово, община Търговище – собственост на 52-годишен мъж, където огънят е тръгнал от оставено без надзор огнище. В резултат са унищожени 100 кв м покривна конструкция/сайванти/, 2 тона зърно, каруца, мотоскутер, циркуляр. Пожарът е погасен от два екипа служители на РСПБЗН-Търговище, като за гасенето му са използвани 10 500 л вода. За горепосочения период от време служителите от дежурните екипи на районните служби ПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви и храсти в гробищния парк в гр. Търговище/в близост до борова гора/; в сухи треви и храсти в землището на с. Горица, община Попово/там пожарникарите са гасили огъня в труден пресечен терен по ж.п. линията между селата Горица и Славяново, като не е било допуснато огънят да обхване намиращата се в близост 100 декара широколистна гора/; и в с. Панайот Хитово, община Омуртаг, където огънят от двора на запалилия отпадъци стопанин се е прехвърли в съседно дворно място, и е унищожил 4000 кв м стърнище.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4972 )