Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 29 октомври 2019 - 09:37:35

Образувано е досъдебно производство за незаконен улов на риба по описа на РУ-Търговище. При извършена около 03,30 ч на 25.10.2019 г. в гр. Търговище съвместна проверка на служители на РУ-Търговище и на „ИАРА“Търговище установено, че 49-годишен мъж от същия град държи в управлявания от него лек автомобил „Пежо 306“ с търговищка регистрация около 40 кг незаконно уловена риба от язовир „Съединение“ в община Търговище, както и 4 броя мрежи с обща дължина 210 м. Същите са иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 238, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. При извършена около 10 ч на 26.10.2019 г. полицейска проверка в с. Пъдарино, община Омуртаг, е установено, че 58-годишен неправоспособен водач от същото село управлява мотопед „Райд Парадайз“мс неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред.

На 27.10.2019 г. около 11,30 ч на ул. „Паисий“ в гр. Търговище правоспособен 54-годишен водач от същия град, управлявайки лек автомобил „Опел Астра“ с шуменска регистрация, не е пропуснал неправомерно пресичаща пътното платно 59-годишна жена от гр. Търговище, и я е блъснал с предна лява част на автомобила. В резултат на удара пешеходката е настанена в МБАЛ-Търговище с фрактура на глезен и луксация на рамо, без опасност за живота й. На водача на лекия автомобил е взета проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Служители от дежурния екип на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 14 ч на 25.10.2019 г. сигнал за възникнал пожар в царевичен блок в землището на с. Момино, община Търговище. В резултат на инцидента е унищожен около декар царевица. Благодарение на своевременната намеса на огнеборците спасени от огъня са 80 декара с царевица и намираща се в близост 100 декара смесена гора. По първоначални данни пожарът е възникнал вследствие на техническа неизправност в комбайн в блока. 100 декара с малини и две стопански постройки в землището на с. Гагово, община Попово, са спасени в резултат на бързите действия на екип пожарникари от РСПБЗН-Попово. Пожарът е възникнал в запалени растителни отпадъци в близост до масива с насаждения, и е бил погасен без преки материални загуби. Небрежност при боравене с открит огън е причината и за пожар, възникнал в сухи треви на 25.10.2019 г.в община Омуртаг - в землището на местността „Калето“, където спасени от огъня са 200 декара иглолистна гора. Без преки материални загуби са погасени и 6 пожара, възникнали в сухи треви поради небрежност при боравене с открит огън - в община Търговище ; в землището на с. Вардун и в землището на с. Лиляк; в община Попово - до язовира в землището на с. Ломци; и в община Омуртаг – в землището на с. Първан, в местността „Калето“ в землището на гр. Омуртаг, и в землището на с. Врани кон/там огънят е обхванал житно стърнище/.


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.4988 )