Новина: „Ефектът на бумерангът”
(Категория: Политика)
Публикувано от paragraf22
вторник 29 януари 2013 - 21:33:30

Въпросът поставен в проведеният в неделя за първи път в новата история референдум се връща в Народното събрание. От Централната избирателна комисия излязоха с официално становище че референдумът е невалиден, тъй като на него са гласували по – малко граждани отколкото на последните парламентарни избори, проведени през 2009 година. Единственият директен резултат, който възниква в следствие на фактът, че са гласували над 20% от имащите право на глас българи е, че темата не се затваря, а ще се разглежда отново в народното събрание.

Съгласно последните обобщени резултати броят на упражнилите право на глас български граждани е 1 405 463. При условие, че имащите право на глас са 6 950 900 това прави 20,22% от гражданите с активно избирателно право. 851 757 от гласувалите са гласували с „ДА”, което е повече от половината от действителните гласове.
В случай, че решението не бъде обжалвано в седем дневен срок от неговото обнародване от ЦИК във Върховен административен съд, решението ще бъде препратено в институцията, която има компетенция по темата – Народното събрание.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.503 )