Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 23 юни 2020 - 11:50:17

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. При извършена около 15,30 ч на 22.06.2020 г. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че 21-годишен неправоспособен водач от същия град управлява по бул. „Никола Маринов“ лек автомобил „Ауди Кю 3“ с търговищка регистрация в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС, влязла в сила на 24.04.2020 г.

В резултат на пътен инцидент в близост до с. Голямо Ново, община Търговище, са нанесени значителни материални щети на два автомобила. На 22.06.2020 г. около 11 ч на път II-51/Дралфа-Попово-Бяла/ в община Търговище, км 63+880 – до с. Голямо Ново, правоспособен 23-годишен водач от гр. Попово, управлявайки личния си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с великотърновска регистрация в посока от гр. Търговище към гр. Попово, не е спазил необходимата дистанция спрямо движещия се пред него лек автомобил „БМВ“ с търговищка регистрация, управляван от правоспособен 34-годишен водач, също от гр. Попово. В резултат автомобилът „Фолксваген“ е блъснал другия автомобил в задната му част, като по този начин е предизвикано пътно-транспортно произшествие и са нанесени значителни материални щети по моторните превозни средства. На двамата водачи са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

На 23.06.2020 г. в 01,00 ч на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ-Търговище е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент в жилищен блок в кв. „Запад 2“ на гр. Търговище – собственост на 64-годишен мъж от същия град. Пожарът е локализиран в начален стадий и е погасен от служители на РСПБЗН-Търговище. По време на възникването му в апартамента не е имало хора. В резултат на инцидента са нанесени материални щети в кухненско помещение на жилището, и са опушени стени в други помещения в него. За гасенето на пожара са използвани 1400 л вода. Причините за възникването му са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5035 )