Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
сряда 24 юни 2020 - 16:19:01

Водач е задържан за срок до 24 ч за управление на МПС след употреба на алкохол. При извършена в 17,05 ч на 23.06.2020 г. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че 55-годишен правоспособен водач от същия град управлява в кв. „Запад“ лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 3,35 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

За изминалото денонощие при осъществяване на контролната си дейност служители на областната дирекция на МВР са съставили за констатирани от тях нарушения: 13 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, 13 акта – по Закона за българските лични документи, един акт - по Закона за МВР, два предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР, и са наложили 95 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата и 14 глоби по фиш по общинска наредба за безопасност на движението.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 15,14 ч на 23.06.2020 г. сигнал за необходимост от помощ, тъй като двегодишно дете по невнимание било затворило входна врата на апартамент на ул. „Брегалница“ в гр. Търговище, а майка му, която в момента е била без ключ у себе си, останала отвън. Пожарникарите са проникнали в жилището, което е на втори етаж на кооперация, посредством стълба, и са отворили входната му врата.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5039 )