Новина: Изграждат нов светофар на кръстовището на булевардите „Трайко Китанчев“ и „Сюрен“
(Категория: Общество)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 02 юли 2020 - 11:59:14

Започва изграждането на светофарна уредба на кръстовището на булевардите „Трайко Китанчев“ и „Сюрен“ в Търговище. Дейностите се извършват от частна фирма, с която Общината има сключен договор.
В момента се монтират предупредителни знаци за извършваните в близост до кръстовището ремонти. Текат и подготвителните дейности за поставяне на подземните комуникации, които ще довеждат електричеството до новото съоръжение. Тръбната мрежа, в която ще бъдат разположени кабелите, е изградена по време на благоустрояването в района на болницата, извършено по „Региони в растеж“. Това ще позволи запазването на асфалтовата настилка.
Апелираме водачите да шофират с повишено внимание в посочения район и да се съобразяват с поставените ограничителни знаци.
С изграждането на новия светофар се цели да се повиши пътната безопасност в района, в който се намират II СУ „Проф. Никола Маринов“, областната болница, полицията и други обществени сгради.
Средствата за изграждане на съоръжението са в размер на 48 000 лв. Те са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за 2020 г.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5050 )