Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
петък 03 юли 2020 - 10:31:42

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище – за управление на МПС след употреба на алкохол. При извършена на 1.07.2020 г. в 21,30 ч полицейска проверка в с. Лиляк, община Търговище, е установено, че правоспособен 59-годишен водач с постоянен адрес в с. Александрово, община Търговище, управлява по ул. „Г. Димитров“ в посока на движение гр. Търговище-с. Лиляк собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с немски регистрационни номера след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,80 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Пожар в селскостопанска постройка в къща в антоновско село причини материални щети. На 1.07.2020 г. около 9 ч е възникнал пожар в стопанска постройка/сайвант/ в с. Коноп, община Антоново – собственост на 68-годишен мъж от селото. В резултат са унищожени около 150 кв м покривна конструкция на постройката и около 35 кв м от покривната конструкция на къщата, към която сайвантът е бил пристроен; фураж/бали сено/, дърва за огрев. Загинали са и няколко ярета. Пожарът е погасен от два екипа служители – на РСПБЗН-Антоново и на РСПБЗН-Омуртаг. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Служители от дежурния екип на РСПБЗН-Търговище са погасили без преки материални загуби пожар, възникнал в сухи треви поради небрежност при боравене с открит огън на ул. „Капитан Данаджиев“ в гр. Търговище.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5053 )