Новина: Откриха детски отдел към читалището в Буховци
(Категория: Общество)
Публикувано от paragraf22
сряда 22 юли 2020 - 10:24:56

Oфициално бе открит новият детски отдел към читалището в село Буховци. На тържеството присъстваха секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, зам.-областният управител Панайот Димитров, изпълнителният директор на Клуба на нестопанските организации (НСО) Невена Маджарова, секретарят на читалището Здравка Бонева, жители на селото и други.
В новия отдел са създадени условия за игра, четене и обучение. Средствата за ремонта на помещението са осигурени от бюджета на Община Търговище. Монтирана е нова PVC дограма, подменени са всички инсталации и е извършен освежаващ ремонт.
Клубът на НСО, пък, ще реализира в отдела т.нар. програма „Библиотека на играчките“. За целта са закупени цветни, дървени играчки, които подпомагат общата и фината моторика, общуването и социално-емоционалното развитие. Програмата е насочена към децата на възраст от 2 до 4 години от селото. Целта е да се подпомогне ранното им развитие, чрез създаване на условия за игра.
Нов детски отдел ще има и в читалището в село Пробуда. Очаква се откриването да бъде през идната седмица. Ремонтните дейности там също са финансирани от Община Търговище.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5069 )