Новина: Учителка от Трето основно училище „П. Р. Славейков“ е удостоена с награда „Константин Величков“
(Категория: Образование)
Публикувано от paragraf22
понеделник 30 ноември 2020 - 10:05:49

Днес, 27.11.2020 г., началникът на Регионално управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева връчи Грамота „Константин Величков“ на Стойна Кичукова – учител по музика в Трето ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Търговище. Наградата се присъжда от Министерството на образованието и науката за постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение. Призът е учреден през 2005 г. и традиционно се дава по случай Деня на народните будители на учители от различни културно-образователни области и от различни етапи и степени на образование.
„Безспорно учители като Вас са гордост не само за училището, но и за областта. Продължавайте все така да работите с учениците“, заяви г-жа Станчева и ѝ пожела много професионални успехи.
Госпожа Стойна Кючукова завършва музикалното училище в с. Широка Лъка и висше образование в Музикалната Академия в гр. Пловдив. Работила е в Норвегия като концертиращ музикант, а от 2004 и в САЩ като солист на трио „Toni’s boys“. При завръщането си създава танцова хип-хоп формация „Diva’s crew“, с които печели първо място на международния конкурс „Ритъма в сърцето“. През 2015 г. се премества в гр. Търговище, завършва магистърска степен „Начална педагогика“ в гр. Шумен. От 2016 г. започва работа в III ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Търговище, където създава вокално-танцово студио „Слънчеви ноти“ по проект „Твоя час“. То успешно се представя на редица престижни конкурси.
В училището госпожа Кючукова реализира мащабен музикален проект „Изворът на белоногата“ с 50 ученици на възраст 11-14 години от IV до VII клас. Обхванатите и ангажирани в проекта са деца от уязвими групи, в риск, ученици със специални образователни потребности, билингви. Представен е на юбилейното честване на 40-годишнината на училището, включена е и в програмата на Община Търговище по случай 29.01.2020 г. – Деня на освобождението на Търговище. Музикалният проект получава поощрителна награда в Националния конкурс, посветен на 150 години Българска революция, организиран НК „Васил Левски“.
Г-жа Кичукова е и творец. Тя създава мелодии по текст на своите ученици. Нейна песен е химн на IV ОУ „Иван Вазов“ гр. Търговище и е включена в учебник за VI клас.


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5238 )