Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
сряда 02 декември 2020 - 10:50:49

В РУ-Омуртаг е установен и задържан мъж, издирван с европейска заповед за арест. На 1.12.2020 г. служители на управлението са издирили и задържали 34-годишен мъж, роден в гр. Търговище и с постоянен адрес в гр. Горна Оряховица, за когото има издадена европейска заповед за арест от властите в Република Белгия за арест с цел предаване или екстрадиция. Същият е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 6 от Закона за МВР. Уведомени по надлежния ред са съответните компетентни органи – Окръжна прокуратура-Търговище, и бюро „Сирене“ в Дирекция „МОС“-МВР.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в комин на къща на ул. „Осогово“ в гр. Търговище, и са го погасили без преки материални загуби. Инцидентът е предизвикан от неправилно ползване на отоплителен уред.
За изминалото денонощие при осъществяване на ежедневната си контролна дейност служители на областната дирекция на МВР са съставили за констатирани от тях нарушения 12 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и един акт - по Закона за здравето/за работещо с клиенти заведение/кафе-аперитив/ в село в община Омуртаг – в нарушение на заповед на министъра на здравеопазването от 25.11.2020 г., с която у нас се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки/. Наложени са 36 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата и 8 глоби по фиш по общинска наредба за безопасност на движението. Съставени са и 10 предупредителни протокола по Закона за МВР.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5248 )