Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
петък 18 декември 2020 - 10:33:57

Установени и задържани в РУ-Търговище са двама млади мъже, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества. При извършена на 17.12.2020 г. около 14,15 ч полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 22-годишен водач от същия град управлява по ул. „Трети март“ лек автомобил „Фиат Пунто“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Търговище, след употреба на наркотичните вещества амфетамин и тетрахидроканабинол, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Chek 3000 STK6”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на същия ден около 17,30 ч полицейска проверка на кръстовището на улиците „Победа“ и „Милин камък“ в гр. Търговище е установено, че правоспособен 24-годишен мъж от същия град управлява собствения си лек автомобил „Ауди А3“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество тетрахидроканабинол, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Chek 3000 STK”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.
По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343в от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово. При извършена на 17.12.2020 г. в 21 ч полицейска проверка на ул. „Мара Тасева“ в гр. Попово е установено, че 25 годишна жена от същия град управлява лек автомобил „Сеат Ибиза“ с търговищка регистрация в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка/ПАМ/ за временно отнемане на свидетелството й за управление на МПС, след като е наказана за същото деяние по административен ред. Същата е задържана в РУ-Попово за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.
Служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са се отзовали на получен в 22,49 ч сигнал за възникнал пожар в стопанска постройка/барака/ на ул. „Сава Доброплодни“ в гр. Търговище. В резултат на инцидента са унищожени постройката и 0,1 т фураж. Няма пострадали хора.Вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5261 )