Новина: Ученик от Попово с награда за разработване на проект за стопанство
(Категория: Образование)
Публикувано от paragraf22
вторник 05 януари 2021 - 09:39:37

Проект за стартиране на бизнес в направление „Растениевъдство и животновъдство“ донесе отличие на ученик от Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово. Кристиан Димитров, който е ученик в IХ клас по професия „Агроеколог“, е сред първите 10 класирани ученици в цялата страна в конкурса „Моето стопанство 2“, част от съвместната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на образованието и науката – „Супер фермер“, подкрепяща млади хора в развитието им в областта на земеделието.
Днес, 04.01.2021 г., в конферентната зала на Областна дирекция „Земеделие“ ученикът бе отличен за своя иновативен проект „Птицеферма за кокошки-носачки“. Той получи грамота и предметни награди от министъра на земеделието, храните и горите г-жа Десислава Танева, които му бяха връчени от директора на областната дирекция Севда Ерменкова. На връчването присъстваха още началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директорът на ПГСС „Н. Пушкаров“ гр. Попово г-жа Теменуга Тодорова и Светла Николаева – ст. учител в професионално направление „Растениевъдство и животновъдство“ и ръководител на Кристиан.
„В нашата област има много надарени, умни и креативни ученици и всички ние се гордеем, че и ти си сред тях. Продължавай да учиш все така усърдно и да развиваш своите способности“, заяви г-жа Станчева и поздрави ученика за иновативния проект.
Кампанията „Супер фермер“ е продължение на миналогодишното издание и е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство. Тя има за цел да подкрепи младите хора, които на този етап правят своя избор на професионално развитие.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5263 )