Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 07 март 2013 - 12:09:50

На територията на област Търговище през изминалото денонощие не са регистрирани тежки криминални престъпления. Регистрирано е едноПТП с един ранен, без опастност за животът.

На 6.03.2013 г. след проведени в РУ “Полиция”-Търговище оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че 37-годишният И.Х. от с. Пресиян, община Търговище, е придобил и държи незаконно оръжие – самоделно направена ловна пушка 12-ти калибър, и 10 ловни патрона, без да има надлежно разрешение за това. При извършена в дома му проверка е установено, че същият съхранява 5,5 кг сърнешко месо и сърнешка глава, а при проверка в дома на 24-годишния Ю.М. от същото село е установено, че той съхранява 1 кг сърнешко месо. И двамата не са могли да представят надлежни документи за месото. Задържани са в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. При извършена от контролните органи проверка са установени нарушения при съхраняване на ловното оръжие от страна на Ю.М., за което ще бъде взето административно отношение по Закона за контрол на взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. По случая е образувано досъдебно производство.


На 6.03.2013 г. в РУ “Полиция”-Попово е установен 24-годишният С.С. от с. Светлен, община Попово, за когото е въведен сигнал в Шенгенската информационна система от властите в Италия за установяване на адрес. Уведомено е бюро “SIRENE”.
На 6.03.2013 г. на територия, обслужвана от РУ “Полиция”-Попово – в селата Светлен, Априлово, Глогинка и Конак, е проведена полицейска операция с цел ограничаване извършването на битови престъпления, на евентуална търговия с акцизни стоки в търговските обекти и за спазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата от водачите на МПС. В хода й са проверени 47 МПС, като за констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата контролните органи са наложили на съответните водачи на МПС 11 глоби по фиш. При извършените проверки в 7 търговски обекта нарушения не са установени.
На 5.03.2013 г. около 23,50 ч в гр. Омуртаг – по второкласен път III-48/Котел-Омуртаг/ - в близост до бетонов възел “Лисец”, неправоспособният водач Д.М., на 18 год., от с. Светлен, община Попово, управлявал лек автомобил “Опел Кадет” с поставени на него регистрационни табели за друг автомобил – “ВАЗ” със софийска регистрация, собственост на 70-годишен мъж от гр. София. Установено е, че Д.М. управлява автомобила без свидетелство за управление на МПС, след като в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото нарушение с влязло в сила наказателно постановление. Той е задържан в РУ “Полиция”-Омуртаг на основание чл. 63, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.803 )