Новина: СКАНДАЛНО. Над 10 деца под 14 години се биха пред Пощата в Търговище.
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
сряда 20 март 2013 - 19:40:46

Скандална случка в спокойната мартенска вечер в Търговище. Над 10 деца под 14 години си спретнаха съвсем организирано масов бой, далеч преминаващ границите на детската игра.
Оказа се, че около 18.45 часа няколко полицейски патрулки със пусната визуална сигнализация прекосиха центъра на град Търговище. Точно пред Пощата в Търговище деца, чиято възраст не надвишава 14 години по неизяснени все още причини участваха в истински бой.
Изключително лошо впечатление направи желанието на присъстващите полицаи и деца да принудят присъстващият представител на targovishtenews.com да им предостави направените снимки.
Случаят е фрапиращ и поставя актуални въпроси.
Защо полицаите принуждават гражданин, случайно преминаващ покрай мястото да предоставя свои частни вещи без никакво правово основание?
Преди около месец Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, ръководена от заместник – кметът Диян Дечев се похвали със своята дейност. Оказа се, че членовете на комисията и обществените съветници, които бдят за „морала на непълнолетните” май не са си свършили работата. Още повече, че за тази им дейност „обществените възпитатели” са си разделили над 20 000 лева за "обществено - полезната им работа през 2012 година.
Хубаво е и родителите да се замислят, че може би и техните деца утре може да попаднат в ситуация, аналогична на тазвечерната.
И на последно, но не по важност е идеята такива инциденти да не се прикриват, за да не се превръщат в традиция. За това трябва да бдим всички…Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.895 )