Новина: СКАНДАЛНО: Извършителят на грабежът от ноември извърши ново престъпление
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 08 януари 2013 - 14:41:02

На 8.01.2013 г. около 04,00 ч в гр. Попово неизвестен извършител е проникнал в дома на 90-годишен самотноживеещ мъж и му е отнел сумата от наличните у него 6 лв., като е употребил за това сила. След проведени в РУ “Полиция”-Попово незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия “по горещи следи” са установени извършителите на деянието – А.А. и Х.Х., и двамата от гр. Попово, познати на полицията. Единият от тях – А.А., на 24 год., е рецидивист, срещу когото има заведени 40 заявителски материала за извършени от него престъпления. Той има 4 криминалистически регистрации и 19 присъди, сред които – за извършен от него грабеж и за противозаконно отнемане на МПС. Освободен е от място за лишаване от свобода в края на 2011 г. след изтърпяно наказание за извършено от него изнасилване. През м. ноември 2012 г. криминалисти от РУ “Полиция”-Търговище разкриха извършен от А.А. в съучастие с друг мъж грабеж на златен медалион с тегло около 2 грама, собственост на 57-годишна жена от Търговище, извършен на 12.11.2012 г. на улица в същия град.

След проведени тогава съвместни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на криминалистите от ОД МВР-Търговище и РУ “Полиция”-Търговище с колегите им от ОД МВР-Разград и от Второ РУ “Полиция”-Варна бе установено още, че А.А. в съучастие със същия мъж са извършители и на грабеж на златни накити/синджирче и кръст с общо тегло около 4 грама/, извършен на 12.11.2012 г. около 9,30 ч в гр. Разград от 53-годишна жена, както и на опит за грабеж на дамска чанта от 50-годишна жена, извършен в гр. Разград на същата дата около 5,30 ч.
Другият извършител на грабежа на 90-годишния мъж в Попово е 18-годишният Х.Х., който също е осъждан и има 3 присъди – за кражби и за грабеж.
А.А. и Х.Х. са задържани в РУ “Полиция”-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.319 )