Новина: Досъдебно производство срещу мъж, осъден ефективно и укривал се в тайник в дома си, ръководи Районна прокуратура - Търговище
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 16 март 2021 - 09:25:19

28-годишният О.М. от гр. Омуртаг бил многократно осъждан, като последно бил осъден от Окръжен съд – Търговище на общо пет години и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим – присъда, потвърдена от ВКС и влязла в сила на 9 март 2021 година. Наказанието било наложено за нанасяне на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, управление на МПС след употреба на наркотично вещество и в срок на изтърпяване на наказание „лишаване от право да управлява МПС“.
При опит да бъде задържан с цел привеждане в изпълнение на горепосоченото наказание, О.М. се укрил в специално пригоден за това тайник в дома си в гр. Омуртаг.
На 12 март 2021 г. полицейски служители на РУ Омуртаг при ОД на МВР – Търговище установили, че 28-годишният мъж се намира в дома си. Същият се барикадирал в жилището, където имало специално пригоден тайник и произвел изстрели с газово-сигнален пистолет в опит да осуети задържането си. Въпреки оказаната съпротива подсъдимият бил задържан от органите на реда.
При последвалите действия по разследване на случая, в О.М. било намерено найлоново пликче, съдържащо хероин с тегло 1,68 грама, а в дома му са намерени и иззети 1,62 грама марихуана.
Районната прокуратура в Търговище ръководи две досъдебни производства - по чл. 270, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 3 от НК. 28-годишният мъж е задържан и приведен в следствения арест.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://targovishtenews.com/news.php?extend.5303 )